Veelgestelde vragen

UV-C technologie

Hoe werkt desinfectie via UV-C?

Ultraviolet (UV) is elektromagnetische straling die net buiten het met het menselijk oog zichtbare gebied van het lichtspectrum valt.

UV-C-straling, met een golflengte van 200 tot 280 nanometer, heeft het meest dodelijke bereik voor micro-organismen. Hierdoor kan UV-C-straling blijvende schade aanrichten aan veel verschillende ongewenste micro-organismen in water, lucht of op oppervlakken. Om het desinfectieproces te laten slagen, moet elk type micro-organisme voldoende worden blootgesteld aan UV-C-straling. Wanneer micro-organismen lang genoeg direct worden blootgesteld aan de juiste intensiteit van UV-C-straling, dringt de straling door de celwand van het organisme. De straling verstoort het DNA van het micro-organisme, waardoor het niet meer functioneert. Het voortplantingsvermogen van het micro-organisme is beschadigd of het organisme wordt in zijn geheel vernietigd.

Welke waarde voegt UV-C toe?

Milieuvriendelijk
UV-straling is milieuvriendelijk en steriliseert zonder het gebruik van chemicaliën: giftige chemicaliën vereisen gespecialiseerde opslag en hantering. Omdat er geen chemicaliën worden gebruikt, is overdosering niet mogelijk.

Kostenefficient
Deze technologie heeft lage initiële investeringskosten en biedt lagere bedrijfskosten.

Efficient en effectief
UV-straling behandelt water, oppervlakte of lucht onmiddellijk en er zijn geen tanks of lange retentie / verlichtingstijden nodig.

Functioneren
UV-straling werkt uitstekend samen met andere lucht- en waterprocessen, aangezien er geen wijzigingen worden aangebracht in de smaak, geur, pH, geleidbaarheid of chemische eigenschappen van de lucht / water waarin het wordt gebruikt.

Hoe werkt UV-C desinfectie voor water?

Kiemdodende UV-C-systemen werken door stromend water te bestralen met UV-C-licht. De lampen zijn gemonteerd in een behandelkamer, die het water binnen enkele seconden desinfecteert.

Hoe werkt UV-C desinfectie voor oppervlaktes?

Kiemdodende UV-C-systemen werken door oppervlakken te bestralen met UV-C-licht. De lampen zijn gemonteerd in een behandelkamer die het licht optimaal reflecteert voor een perfecte straling op het oppervlak.

Hoe werkt UV-C desinfectie voor lucht?

Kiemdodende UV-C-systemen werken door stromende lucht te bestralen met UV-C-licht. De lampen zijn gemonteerd in een behandelkamer waar de lucht doorheen stroomt. Deze lucht wordt vervolgens in enkele seconden gedesinfecteerd.

Hoeveel ervaring hebben jullie met UV-C?

Wij hebben ruim 35 jaar ervaring met UV-C desinfectie. Daarnaast zijn we trots lid van de IUVA (International Ultraviolet Association). Ons lidmaatschap zorgt ervoor dat wij continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van UV-C. Het stelt ons in staat om onze systemen te ontwikkelen en te verbeteren met behulp van de nieuwste technieken en in overeenstemming met de veiligheids- en efficiëntie-eisen.

Welke UV dosis heb ik nodig?

De grootte van het UV-systeem wordt bepaald door verschillende factoren zoals lampvermogen, geschatte resultaten, doorlaatbaarheid van water.

De UV-dosis wordt bepaald op basis van de vraag van de klant en de bovenstaande factoren. De dosis wordt uitgedrukt in mJ / cm².

Xclear UV-C systemen

Welke UV-systemen heeft Xclear?

Kleine vijvers <15.000 L
Xclear biedt 2 verschillende UV-systemen om kleine vijvers veilig te desinfecteren. Deze units zijn speciaal ontworpen om de beste resultaten te krijgen met een lagere hoeveelheid water.

Middelgrote vijvers <75.000 L
Deze Xclear UV-producten zijn speciaal ontworpen voor vijvers met een inhoud tot 75.000 liter. Er zijn verschillende soorten UV-systemen binnen deze categorie die passen bij de behoeften van de klant en zijn vijver. Van zoutwater units, flexibele installatie units tot professionele soorten.

Grote vijvers> 75.000 L
Deze Xclear units zijn speciaal ontworpen voor grote vijvers en hoge volumes. Hoe hoger het volume, hoe meer professionele apparatuur nodig is. We bieden een scala aan verschillende producten voor elke soort grote vijver.

Desinfectie van oppervlakken
Xclear biedt een unit die is ontworpen om oppervlakken te desinfecteren. De vorm en het materiaal van de unit is op deze manier gekozen om de ultieme reflectie van de uv-straling te krijgen. Hierdoor ontstaat een breed stralingsoppervlak voor snelle desinfectie.

 

Welk UV systeem heb ik nodig?

Afhankelijk van het toepassingsgebied en het probleem of de vraag wordt gekeken wat het beste UV-systeem voor uw toepassing is. Kijk op onze site bij de verschillende toepassingen of UV-oplossingen voor meer informatie en welke UV-systemen geschikt zijn voor uw toepassing.

Hoe vaak moet een UV lamp worden vervangen?

De gemiddelde effectieve levensduur van een UV-C lamp is 9.000 uur maar hangt af van het systeem. Hoewel de lamp na deze periode nog steeds werkt, zal de desinfecterende waarde vanaf dat moment snel afnemen.

Algemene vragen

Wat is Xclear?

Xclear is het algemene desinfectiemerk van VGE, exclusief professionele en zwembadopties.

VGE B.V. bevat drie verschillende desinfectiemerken: VGE Pro (professional), Blue Lagoon (zwembad en spa) en Xclear.

 

www.bluelagoouvc.com  en www.vgepro.com

Hoe meld ik een klacht?

Klanten van Xclear kunnen met hun klachten terecht bij het bedrijf of de groothandel waar het product is gekocht. VGE B.V. neemt als groothandel geen klachten in behandeling van particulieren die hun product niet rechtstreeks bij VGE hebben gekocht.

Groothandels, webshops etc. die hun Xclear-producten rechtstreeks bij VGE B.V. kopen, kunnen per e-mail of telefoon contact opnemen met onze backoffice.

Hoe installeer ik het UV-systeem?

Alle Xclear-systemen zijn voorzien van een handleiding waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe het systeem moet worden geïnstalleerd. De handleidingen per product zijn te vinden op onze website.

Staat uw vraag er niet bij?

Geen probleem! Neem dan contact met ons op zodat we je kunnen helpen met het antwoord. Stuur uw vraag of vragen per e-mail en onze backoffice neemt contact met u op.

neem contact op