Wanneer heeft u een vijverfilter nodig?

Het is belangrijk dat het water goed wordt gefilterd, zeker als er vissen in vijver zwemmen. Als afvalstoffen niet voldoende worden verwijderd uit het water zal het water in de vijver groen en ongezond worden. Een vijver zonder filter is alleen een optie als het een groot aantal zuiverende planten bevat, zwemmen er weinig of geen vis in de vijver en ligt de vijver niet in de zon.

Selecteer het juiste filtersysteem

U kunt voorkomen dat uw vijverwater groen wordt door het selecteren van het juiste filtersysteem. Er zijn verschillenden manieren om de vijver te filteren. Mechanische filtratie filtert grove, drijvend afval uit het water. Biologische filtratie zet schadelijke stoffen uit de vijver om in onschadelijke stoffen door de inzet van nuttige bacteriën. Ook adviseren wij u om uw water te filteren met behulp van UV-C. UV-C zorgt ervoor dat micro-organismen zoals algen, virussen en schadelijke bacteriën worden verwijderd uit het water, waardoor de vijverhouders optimaal kunnen genieten van hun vijver en vissen.

Vijverfilters voor elk soort vijver

Xclear heeft verschillende filters die geschikt zijn voor zowel kleine doe-het-zelf Koi vijvers, als voor professionele Koi vijvers. Xclear heeft bijvoorbeeld de Gravity en Pump Fed Sieve die de grove vuiligheid uit het water filtert voordat deze in de hoofdfilter komen. De Xclear Beadfilter is een voorbeeld van de hoofdfilters die wij aanbieden. Ze zijn erg compact en combineren fijne mechanische en biologische filtratie in 1 filter. Naast dat biedt Xclear verschillende meerkamerfilters, met of zonder UV-C.

We hebben onze filters onderverdeeld in verschillende volume categorieën om zo het beste overzicht te hebben over welke filter het beste bij uw vijver past.

 

Biosteps 2

Vijvers kleiner dan 15.000 liter/15 m3

Deze vijver filters zijn gemaakt voor vijvers tot 15.000 liter (15 m3) en voor elke omstandigheid geschikt. Dus het maakt niet uit of u een eenvoudige of een professionele vijver heeft, onze filters zorgen er altijd voor dat uw vijver wordt gefilterd op de best mogelijke manier.

Geadviseerde vijverfilters

Profi Cloverleaf FilterVijvers kleiner dan 40.000 liter/40 m3

Deze vijver filters zijn gemaakt voor vijvers tot 40.000 liter (40 m3) en voor elke omstandigheid geschikt. Dus het maakt niet uit of u een eenvoudige of een professionele vijver heeft, onze filters zorgen er altijd voor dat uw vijver wordt gefilterd op de best mogelijke manier.

Geadviseerde vijverfilters

Vijvers groter dan 40.000 liter/40 m3Xclear Beadfilter series

Op dit moment is er maar 1 filtersysteem dat past bij grote professionale vijvers: Beadfilters. Beadfilters zijn de meest compacte vijverfilters op de markt en gebruikt zowel mechanische als biologische filtratie.

Geadviseerde vijverfilters