Hoe u uw vijver van algen en ziekten reinigt

Algen zijn de belangrijkste oorzaak dat uw vijver groen en troebel wordt. Algen zijn micro-organismen die zeer snel vermenigvuldigen wanneer het water opwarmt. Dit verstoort het ecosysteem in uw (koi) vijver. De kwaliteit van het water in uw vijver wordt negatief beïnvloed en dit kan ernstige schade en zelfs de dood van uw planten en vissen veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het het beste om het water bloot te stellen aan ultraviolet (UV-C) licht. Dit is omdat een van de eigenschappen van UV-C straling is dat het DNA structuur van eencellige micro-organismen zoals algen, virussen en schadelijke bacteriën verwijdert. De organismen kunnen dit niet overleven en zullen verdwijnen uit uw vijver.

UV-C units toevoegen aan uw filtersysteem

Het toevoegen van een UV-C filter aan uw vijverfilter systeem zorgt ervoor dat naast het grof vuil en vuil, de bovengenoemde micro-organismen, virussen en schadelijke bacteriën uit het water worden verwijderd. Dit resulteert in een kristal heldere vijver, gezonde vissen en planten zonder toevoeging van chemicaliën. Om dit te garanderen gebruiken we in onze units uitsluitend UV-C lampen van de beste kwaliteit

Wat voor soort Xclear UV-C units zijn er?

Alle Xclear UV-C filters zijn ontwikkeld met een sterke focus op de beste gebruiksvriendelijkheid en het hoogste rendement. Ze zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden. Vanwege de roestvrij stalen / aluminium behuizing, weerspiegelen ze 35% meer straling dan de meest voorkomende UV-filters. De UV-C filters zijn ontworpen voor maximale prestaties en om te passen in elke vorm van de filterinstallatie.

We hebben onze UV-C filters onderverdeeld in verschillende volume-categorieën om het beste overzicht van UV-C filters te laten zien.

UV-C Economy

Deze producten zijn gemaakt voor vijvers tot 15.000 liter en voor elke vorm van omstandigheden. Dus het maakt niet uit of u een eenvoudige of een professionele vijver heeft, onze UV-C filters zorgen er altijd voor dat uw vijver wordt gefilterd op de best mogelijke manier.

Geadviseerde UV-C producten
Xclear Ultraflex UV-C

Deze producten zijn gemaakt voor vijvers tot 40.000 liter en voor elke vorm van omstandigheden. Dus het maakt niet uit of u een eenvoudige of een professionele vijver heeft, onze UV-C filters zorgen er altijd voor dat uw vijver wordt gefilterd op de best mogelijke manier.

 

Geadviseerde UV-C producten

Xclear Flex UV-C

Deze producten zijn gemaakt voor vijvers tot 75.000 liter en voor elke vorm van omstandigheden. Dus het maakt niet uit of u een eenvoudige of een professionele vijver heeft, onze UV-C filters zorgen er altijd voor dat uw vijver wordt gefilterd op de best mogelijke manier.

 

Geadviseerde UV-C producten

MB3X325_MB6X325 Master Blaster 2Deze UV-C Filters zijn speciaal gemaakt voor vijvers met meer dan 75.000 liter en voor elke vorm van omstandigheden. Dus het maakt niet uit of u een eenvoudige of een professionele vijver heeft, onze UV-C filters zorgen er altijd voor dat uw vijver wordt gefilterd op de best mogelijke manier.

Geadviseerde UV-C producten