UV-C lampen voorkomen een groene vijver

Tijdens de warmere maanden, kan extreme algengroei optreden. Eigenaren van een visvijvers kunnen daardoor verrast worden door groen vijverwater. Het gebruik van UV-C lampen is zeer effectief om dit tegen te gaan en weer een heldere vijver te kijgen. UV-C vernietigt namelijk de micro-organismen (zoals algen, bacteriën en virussen) vaak volledig of zorgt ten minste voor afbreuk van het voortplantingsvermogen.

Het toevoegen van UV-C voorkomt algen, schadelijke bacteriën en virussen

Een UV-C lamp in combinatie met een fatsoenlijke vijverfilter houdt het vijverwater gezond en helder. Xclear UV-C lampen bieden de mogelijkheid om uw vijver vrij van schadelijke micro-organismen te houden, die kunnen leiden tot algen en ziekte in vijverwater. Kies daarom de duurzame Xclear UV lamp die bij uw vijver past.

UV-C lampen voor vrijwel elke UV-C unit

Xclear UV-C (vervang)lampen hebben het voordeel, dat ze geschikt zijn voor vrijwel alle UV-C units. Het Xclear assortiment bestaat uit PL, TL en T5 lampen in de meest voorkomende wattages. Met standaard aansluitingen, het gebruik van hoogwaardige materialen en effectief licht bieden de lampen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De lamp in een UVC unit moet jaarlijks worden vervangen voor een optimale desinfectie.

Voor de professionele markt is het ook mogelijk om speciale hoogwaardige lampen te leveren met een hogere wattage. Bijvoorbeeld lampen van 325 en 400 watt. Neem contact op voor de actuele prijzen en levertijden.

Xclear UVC lampen kopen?

Onze passie is om onze UV-C filters, vijverfilters en vijverbenodigdheden te blijven optimaliseren. Daarom ligt onze focus op optimalisatie en laten we ons dealernetwerk doen wat zij het beste kunnen: de beste service en gebruikerservaring creëren. Zoekt u een Xclear dealer bij u in de buurt, maar is er geen? Neem contact met ons op voor een oplossing.

Onze (vervang) UV-C lampen:

C T5 lampsT5 LAMPEN zijn aan één zijde aan te sluiten UVC (kiemdodende) lampen gebruikt in professionele water- en luchtdesinfectie apparaten. De 16 mm doorsnee van de lamp zorgt ervoor dat deze in smalle toepassingen gebruikt kan worden. De T5 lampen bieden over bijna hun gehele levensduur een constante output. Hierdoor bieden ze een garantie voor maximale desinfectie en dus een hoge efficiency. A PL-S lampPL-S LAMPEN zijn compacte UV-C (kiemdodende) lampen die voornamelijk worden gebruikt bij huishoudelijke water- en luchtdesinfectie apparaten. Doordat de lamp erg compact is past deze perfect in kleine systemen en is daardoor flexibel toe te passen. Door de aansluiting aan één kant, is de lamp gemakkelijk te vervangen.
B PL-L lampPL-L LAMPEN zijn compacte UVC (kiemdodende) lampen die worden gebruikt in water- en luchtdesinfectie apparaten. Doordat de lamp erg compact is past deze perfect in kleine systemen en is daardoor flexibel toe te passen. Door de aansluiting aan één kant, is de lamp gemakkelijk te vervangen. D Philips Smart Cap lampPHILIPS SMART CAP technologie is nieuw ontwikkeld voor optimale veiligheid. De lampvoet en de fitting, die in de behuizing van de lamp gaan, zijn beide voorzien van een veiligheidsschakelaar. Zodra dat de lamp uit de behuizing wordt genomen, wordt de stroomtoevoer afgesloten. Daardoor voorkomt deze techniek dat de gebruiker recht in de schadelijke straling van de lamp kan kijken. Gegarandeerde optimale veiligheid dus!
TL Lamp MiniTL MINI LAMPEN zijn tweezijdig aan te sluiten UVC (kiemdodende) lampen die voornamelijk worden gebruikt bij huishoudelijke water- en luchtdesinfectie apparaten. De 16 mm doorsnee van de lamp zorgt ervoor dat deze in smalle toepassingen gebruikt kan worden. E T6 lampsPHILIPS T6 TUV AMALGAM XPT systeem bestaat uit een elektronische besturing voor de TUV Amalgam XPT lamp, gemonteerd in het omhulsel. De elektrische onderdelen zijn aan de lamp gemonteerd, waardoor het Philips TUV Amalgam XPT systeem optimaal presteert. Doordat de lampen uitgebreid getest worden, kunnen we een maximale betrouwbaarheid en levensduur garanderen.