Desinfectieproducten voor tandarts praktijken

Hygiënische omgeving

Tandartspraktijken zijn plaatsen waar hygiƫne voorop staat. Vanwege de werkzaamheden is het belangrijk dat de ruimtes schoon en veilig zijn voor gebruik. Binnen dit werk vindt een verspreiding van micro-organismen gemakkelijk plaats via bijvoorbeeld speeksel op oppervlakken en door uitgeademde lucht. Gezien de huidige omstandigheden waarin we leven, is het nog belangrijker geworden om een werkomgeving zonder ziekteverwekkers te bieden. De instrumenten in tandartspraktijken zijn al goed gedesinfecteerd, maar de kamers, stoelen en de circulerende lucht blijven vaak achter. Alleen schoonmaakmiddel kan niet worden gebruikt om goed genoeg te desinfecteren.

Tandarts Xclear Website Kl

Waarom desinfecteren met UV?

Desinfecteren met UV-C betekent betrouwbaarheid en dat is iets wat in deze branche erg belangrijk is. Een UV-unit kan bij correct gebruik tot 100% van de desinfectieresultaten behalen. Door een UV unit in het luchtsysteem te plaatsen is de lucht veilig en gedesinfecteerd waardoor er geen medewerkers of klanten besmet raken.

Hetzelfde geldt voor de stoelen, tafels etc. in de behandelkamer. Micro-organismen kunnen zich overal aan hechten en met het blote oog is niet te zien of ze er zijn. Door gebruik te maken van UV-C licht beschadigt de straling het DNA van (pathogene) micro-organismen waardoor deze zich onmogelijk voortplanten en verdere verspreiding en besmetting wordt voorkomen.