Desinfectie producten voor kapperszaken

Werken in een veilige omgeving

In een kapsalon is er een constant komen en gaan van klanten. Dit betekent een constante aanvoer van micro-organismen die op producten van klanten terecht kunnen komen, maar ook andersom. Stoelen die de hele dag worden gebruikt, scharen, kammen, borstels, enz. Na elke klant dienen de oppervlakten en producten gereinigd te worden met een schoonmaakmiddel om mogelijke besmetting voor de nieuwe klant te voorkomen. In tegenstelling tot UV-C licht kunnen reinigingsmiddelen deze oppervlakken en producten beschadigen. Scharen kunnen roesten, stoelen kunnen hun toplaag afbladderen. En te bedenken dat schoonmaakmiddelen vaak niet desinfecteren, dus er is nog steeds kans op besmetting.

Kapster Xclear Kl

Waarom desinfecteren met UV-C?

Xclear gebruikt UV-technologie in haar units voor veilige en betrouwbare desinfectie. De UV-C straling dringt door in het DNA van micro-organismen en beschadigt daar het DNA. Door deze schade kunnen de micro-organismen zich niet meer voortplanten en gaan ze in het meest gunstige geval dood. In beide gevallen zorgt het ervoor dat ze zich niet meer kunnen voortplanten, wat verdere verspreiding voorkomt.

In tegenstelling tot reinigingsmiddelen tast UV-licht het oppervlak niet aan en zorgt bij correct gebruik voor 100% desinfectie. Het is een veilige en snelle manier om allerlei producten en oppervlakken te desinfecteren.