Desinfectie producten voor fitness centrum

Sporten in een schone omgeving

Een sportschool of fitnesscentrum kan een grote bron van ziekteverwekkende micro-organismen zijn. Door de inspanningen van klanten is de ademhaling zwaar en is er overal apparatuur die door meerdere mensen wordt gebruikt. Verontreiniging door die micro-organismen kan hierdoor gemakkelijk plaatsvinden.

Vooral nu is het belangrijk om een fitnesscentrum een veilige plek te houden voor training en workouts. Dit betekent dat de apparatuur schoon en beschermd moet zijn tegen ziekteverwekkers. Maar ook de lucht moet vrij zijn van vervuiling.

Sportschool Xclear Kl

Waarom desinfecteren met UV?

Normaal gesproken worden de apparaten in fitnesscentra gereinigd met schoonmaakmiddel. Dit kan op korte termijn zeker een goede oplossing zijn, maar er is nog steeds een risico op ziekteverspreiding. Het schoonmaakmiddel verspreidt de micro-organismen vaak in plaats van ze te elimineren.

UV-technologie zorgt ervoor dat apparatuur en lucht volledig worden gedesinfecteerd. Door een UV-systeem in de luchtinstallatie toe te voegen, wordt de lucht gedesinfecteerd en vrij van ziekteverwekkende micro-organismen voordat deze de ruimtes in het fitnesscentrum binnenkomt. En na een training kan de apparatuur veilig worden gedesinfecteerd met UV-licht om ervoor te zorgen dat er geen micro-organismen achterblijven en voor eventuele besmetting zorgen. Het is een veilige en betrouwbare manier om klanten een veilige plek te bieden om te trainen.