Anti Algae Copper Electrolyzer

Xclear Anti Algae Copper electrolyzer

De Anti Algae Copper Electrolyzer zorgt voor een ideale, eenvoudige en vooral effectieve methode tegen (draad)algen.

De Copper Electrolyzer wordt voordat het water terug naar de (zwem)vijver gaat, tussen het leidingsysteem geplaatst. Het vijverwater stroomt door de Copper Electrolyzer unit. Een koper unit ( of Electrolyzer ) is gepositioneerd in de behuizing van de unit. Deze zorgt ervoor dat er een minimale hoeveelheid koper aan het water wordt toegevoegd dat door de behuizing stroomt.

 

Wat is Koperelektrolyse?

De koper ionen (Cu2+) in het water hebben een positieve lading en vernietigen de celwanden van algen, bacteriën, virussen en andere primitieve organismen. Hierdoor kunnen de organismen niet meer vermenigvuldigen. Doordat de celwand beschadigd is, zijn de organismen niet meer in staat om voedingsstoffen op te nemen waardoor ze niet in staat zijn om zich te vermenigvuldigen. Het toepassen van een positieve lading aan koper heet koperelektrolyse.

Let op: (te veel) koper is schadelijk voor vissen!

Artikelnummer Type In- / Uitlaat
Max. Dosering
3300029 Copper Electrolyzer 50 mm 0.7 ppm

Waar is dit Xclear product te koop?

Onze passie is om onze UV-C filters, vijverfilters en vijverbenodigdheden te blijven optimaliseren. Daarom ligt onze focus op optimalisatie en laten we ons dealernetwerk doen wat zij het beste kunnen: de beste service en gebruikerservaring creëren. Zoekt u een Xclear dealer bij u in de buurt, maar is er geen? Neem contact met ons op voor een oplossing.